Beheren website aliassen voor Linux hosting

In het verleden hebben wij met enige regelmaat van onze klanten de wens vernomen om extra aliassen toe te voegen aan hostingpakketten, of deze zelf in te kunnen stellen. Vanaf heden is dit mogelijk voor Linux pakketten binnen het E-synergy control panel. Ondersteuning voor Windows hostingpakketten zal binnenkort volgen.

Wat zijn website aliassen?

Website aliassen zijn hostnamen waaronder uw hostingpakket te bereiken valt. Neemt u bijvoorbeeld een hostingpakket af op de domeinnaam ‘uwdomeinnaam.nl’, dan zullen standaard de website aliassen ‘*.uwdomeinnaam.nl’, ‘www.uwdomeinnaam.nl’ en de Preview URL aliassen (‘uwdomeinnaam.nl.web82.totaal.net’, ‘*.uwdomeinnaam.nl.web82.totaal.net’) toegevoegd worden aan uw hostingpakket. Hierdoor weet de webserver dat deze hostnamen bij uw hostingpakket horen. Verwijzen deze hostnamen in het DNS systeem correct naar de webserver, dan zal de inhoud van uw hostingpakket aan de browser getoond worden wanneer met een browser naar één van deze hostnamen gebrowsed wordt.

Hoe beheer ik de website aliassen?

Allereerst zoekt u via ‘Abonnementen’ het hostingpakket op die u wenst aan te passen. Klikt u op dit abonnement, dan wordt de link ‘Website aliassen beheren’ getoond. Wanneer u op deze link klikt wordt een overzicht getoond van de website aliassen die op dit moment actief zijn voor uw hostingpakket. In dit voorbeeld is dezelfde domeinnaam met de .eu extensie als alias toegevoegd.

Overzicht website aliassen

Op deze pagina kunt u de aliassen verwijderen of toevoegen.

Waar moeten aliassen aan voldoen?

Er gelden enkele regels waar aliassen aan moeten voldoen:

  • U kunt een wildcard alias opgeven door “*.” voor de alias te zetten. In dat geval zal het hostingpakket luisteren op alles wat voor de hostname staat.
  • De alias moet een geldige FQDN zijn, met uitzondering van eventuele wildcards. In dat geval moet hetgene wat volgt na de wildcard een FQDN zijn.
  • De alias die u toevoegt mag niet bestaan als een hostingpakket op dezelfde webserver. Wanneer dit het geval is ontvangt u hiervan een melding.
  • U mag maximaal 100 aliassen instellen op uw hostingpakket.

 

Wij raden aan de Preview URL aliassen (deze beginnen met uw domeinnaam en eindigen met de naam van de webserver) altijd aanwezig te laten zijn.

Vragen?

Heeft u vragen over E-synergy of wilt u weten hoe u dit systeem het beste voor uw organisatie kunt inzetten? Neem dan contact op met onze supportafdeling via 026-3844944 of support@totaalnet.nl.

Totaalnet

Opgericht in 1997, richten wij ons voornamelijk op de zakelijke markt. Met een team van 17 gedreven professionals beheren wij dagelijks meer dan 140.000 domeinnamen en 35.000 websites voor meer dan 40.000 klanten.


Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op LinkedIn Volg ons op RSS

Evenementen

    Geen evenementen gepland
Categorieën